CENTRE D'ESTUDIS DEL PATRIMONI ARQUEOLÒGIC DE LA PREHISTÒRIA


Més de 60 persones assisteixen a la projecció del curtmetratge “Les pintures de la Cova del Tabac" al Centre Espai Orígens de Camarasa

El dissabte 14 de desembre és va estrenar el curtmetratge “Les pintures de la Cova del Tabac”, produït en el marc del projecte europeu Poctefa Patrim+.

En aquesta inauguració van assistir més de 60 persones que van poder gaudir d’un projecte artístic basat en una lliure interpretació de les pintures rupestres de la Cova del Tabac.

Inaguració i projecció del curtmetratge "Les pintures de la Cova del Tabac"

El proper 14 de desembre a les 18:00h al Centre Espai Orígens de Camarasa és portarà a terme la inaguració i projecció del curtmetratge "Les Pintures de la Cova del Tabac" i de la mostra de les fotografies i pintures generades per a la realització d'aquest curtmetratge.

Disponibles recorreguts virtuals per espais museogràfics de La Noguera

El Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Universitat Autònoma de Barcelona, en el marc del projecte europeu POCTEFA Patrim+, ha posat en marxa visites virtuals a diferents espais arqueològics i museogràfics en els quals treballa per tal d’oferir-ne nous formats d’accessibilitat a  aquests espais.

curs Aprendre per ensenyar: curs teòric-pràctic de formació de monitors/es en Prehistòria en el marc del projecte Patrim+

L’Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric (ARDPH) organitza , conjuntament amb el Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEPArq-UAB), el curs Aprendre per ensenyar: curs teòric-pràctic de formació de monitors/es en Prehistòria  que es realitzarà al Centre Espai Orígens de Camarasa els dies 5 i 6 de setembre. Aquest curs s’emmarca  dins dels projecte europeu Poctefa Patrim+ , programa finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

La campanya d’excavacions a la Roca dels Bous permet documentar cinc noves fogueres, estris i restes d’animals

Lacampanya d'excavacions d'aquest estiu al jaciment de la Roca dels Bous a Sant Llorenç de Montgai (Noguera) ha permès als arqueòlegs documentar cinc noves fogueres, així com estris i restes d'animals que s'afegeixen als trobats anteriorment. 

S’inicia un nou període d’excavació al jaciment de La Roca dels Bous

Alumnes arribats d’arreu de l’estat espanyol han iniciat, aquesta setmana, una nova campanya d’excavacions al jaciment de la Roca dels Bous a Camarasa.

Work in process...Obert per excavació a la Roca dels Bous

Enguany es reprenen les excavacions arqueològiques de la Roca dels Bous. Aquests treballs es perllongaran del 5 de juliol al 30 d’agost . Durant aquest període  el jaciment romandre obert al públic.

Identifiquen eines de l’Azilià a la Cova Gran de Santa Linya

Els treballs arqueològics realitzats enguany pel CEPARQ-UAB a la Cova Gran de Santa Linya han permès identificar ocupacions atribuïdes al període cultural Azilià (15.000 anys), poc conegut al Prepirineu Oriental català. Les eines i materials trobats permeten expandir la seqüència cronocultural al jaciment lleidatà.

Vina i descobreix els teus avantpassats! Jornada de portes obertes a la Cova Gran de Santa Linya

Aquest diumenge, 7 de juliol, a partir de les 18h tens la oportunitat de descobrir als teus avantpassats amb la jornada de portes obertes al jaciment de la Cova Gran de Santa Linya i a l'exposició sobre el jaciment situada al Casal de Santa Linya.
Us esperem!!

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Work in process...Obert per excavació a la Cova Gran de Santa Linya

Com cada any, el Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria enceta la campanya d’excavacions al jaciment de la Cova Gran de Santa Linya. Enguany, aquests treballs es perllongaran del 24 de juny al 27 de juliol . Durant aquest període  el jaciment romandre obert al públic.

AddThis

Els nostres espais virtuals

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEGUEIX-NOS A: 

 

ENLLAÇOS D'INTERÈS